COAX MED: Η πιο πλήρης ιατρική συσκευή για μονοπολικό RF και λιπόλυση Cavitation/vacuum!

Σε ένα μηχάνημα, διατίθεται:

  • Μονοπολικό RF με 14 διαφορετικές συχνότητες και ξεχωριστή κεφαλή για το πρόσωπο και το σώμα.
  • CAVITATION με τελευταίου τύπου δραστικότερους λιπολυτικούς υπέρηχους, μόνους ή με παράλληλη εφαρμογή RF με την ίδια κεφαλή!
  • Λεμφομασάζ με vacuum.
  • Κρυοθεραπεία.

Coax Med και πρόσωπο

1.Τι είναι η θεραπεία προσώπου Coax Med;
Το σύστημα Coax Med χρησιμοποιεί την πιό εξελιγμένη τεχνολογία μονοπολικού RF.

Έχει αποδειχθεί με κλινικές μελέτες ότι συσφίγγει και κάνει ήπιο Lifting στο δέρμα, με αποτέλεσμα να εξομαλύνονται οι ρυτίδες και να ανανεώνεται το περίγραμμα του προσώπου.

Η μή επεμβατική αυτή διαδικασία εύκολη και ανώδυνη, δεν μας απομακρύνει απο τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Αντίθετα με τις θεραπείες με Laser, ενδύκνειται για κάθε τύπο δέρματος και για όλες τις εποχές του έτους.

2. Πως δρά;
Το σύστημα Coax Med χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη κεφαλή με επικάλυψη προστατευτικού Gel (μίας χρήσεως, ανά περιστατικό) που ελεγχόμενα διοχετεύει ομοιόμορφης επίδρασης RF.

Όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα, η ειδική κεφαλή θερμαίνει ομοιόμορφα και σε βάθος το κολλαγόνο στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και των υποκείμενων ιστών ενώ παράλληλα προστατεύει την επιδερμίδα με ψύξη.

Αυτή η ομοιόμορφη και σε βάθος επίδραση προκαλεί άμεσα σύσφιξη στις βαθύτερες δομές του δέρματος.

Συν τω χρόνω, νέο και αναδομημένο κολλαγόνο παράγεται κάνοντας ακόμα περισσότερη συσφιξη, οδηγώντας σε ένα υγιέστερο, λείο και με πιό νεανική όψη δέρμα.

3. Τι αισθανόμαστε κατα την συνεδρία;
Κατά την εκπομπή του RF ο ασθενής νιώθει μία ήπια αλλά βαθειά αίσθηση θέρμανσης του δέρματος και των υποκείμενων ιστών, ένδειξη ότι το κολλαγόνο φθάνει σε ιδανικές θερμοκρασίες για μέγιστη συσφικτική επίδραση (υπάρχει ειδικό σύστημα καταμέτρησης, για ακόμα καλύτερη παρακολούθηση της πορείας της θεραπείας). Ο ιατρός στο σύστημα αυτό μπορεί και ελέγχει την ένταση των RF αλλά και τον τρόπο επίδρασης, για να επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα με την μεγαλύτερη αίσθηση άνεσης κατά την θεραπεία.

Σημαντικά βοηθά και η ψύξη στην επιφάνεια της κεφαλής που προστατεύει το δέρμα ενώ κάνει την θεραπεία πολύ άνετη.

4. Πώς γίνεται η θεραπεία;
Αρχικά γίνεται καλό ντεμακιγιάζ και το πρόσωπο καθαρίζεται με ειδική lotion.

Μια ειδική πλάκα τοποθετείται στην πλάτη του ασθενούς για να κλείσει το κύκλωμα του RF.

Ο ασθενής πριν την έναρξη της πρώτης συνεδρίας φωτογραφίζεται για να παρακολουθηθεί η εξέλιξη του αποτελέσματος της θεραπείας.

Στη συνέχεια τοποθετείται ένα ειδικό Gel (ZIP) που συντελεί τόσο στην ιδανική διείσδυση των RF όσο και στην καλύτερη κίνηση της κεφαλής στο δέρμα. Η άκρη της κεφαλής καλύπτεται με ένα ειδικό μίας χρήσεως προστατευτικό απο GEL σιλικόνης, για πλήρη και ομοιόμορφη εκπομή RF.

Αρχίζει μία σάρωση στις περιοχές του προσώπου, ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης και το πάχος του δέρματος στην κάθε περιοχή.

Ο ιατρός ρωτά τον ασθενή το επίπεδο αίσθησης θερμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας ενώ με ειδικό σύστημα καταμετρά την θερμοκρασία σε κάθε σημείο, για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτελέσμα.

5. Πόσο χρόνο διαρκεί κάθε συνεδρία;
Ανάλογα με την έκταση της υπο θεραπεία περιοχής και τον βαθμό της χαλάρωσης, η διάρκεια είναι απο 15 έως 40 λεπτά.

6. Πως είναι η αίσθηση στο δέρμα μετά την θεραπεία;
Αμέσως μετά το πέρας της θεραπείας έχουμε την αίσθηση πιο σφικτού, λείου και νεανικότερου δέρματος. Με την πάροδο του χρόνου αυτή η αίσθηση αυξάνεται, για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες.

7. Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;
Πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως τα πλήρη αποτελέσματα φαίνονται μετά απο 2-4 μήνες. Μεγάλος αριθμός ασθενών όμως βλέπει σημαντική βελτίωση πολύ νωρίτερα.

8. Πόσο θα διαρκέσουν τα αποτελέσματα;
Η θεραπεία με Coax Med προκαλεί άμεση σύσφιξη των δομών του κολλαγόνου, με περαιτέρω αύξηση της σύσφιξης τους επόμενους μήνες. Μη δημοσιευμένες μελέτες δείχνουν πως τα αποτελέσματα υπερβαίνουν τα 2 έτη, ανάλογα με την φυσική διαδικασία γήρανσης του κάθε ασθενούς.

9. Είναι ασφαλής η θεραπεία με Coax Med;
Η θεραπεία με το Coax Med έχει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό ασφαλούς εφαρμογής. Οι μόνες αναφορές είναι για ήπιο ερεθισμό και οίδημα, που υποχωρεί ταχύτατα τις επόμενες ημέρες.

10. Πλεονεκτήματα και προτερήματα;
Πάνω απ’ όλα, δεν υπάρχει χρόνος ανάρρωσης: επιστρέφουμε στην εργασία και τις άλλες μας υποχρεώσεις άμεσα, μετά τη θεραπεία.
Η επιλογή της μεθόδου σημαίνει όχι νυστέρι, παροχετεύσεις, μελανιές ή ράμματα. Κοστίζει σημαντικά λιγότερο απο τις επεμβάσεις και δεν έχει πρόγραμμα μετεγχειρητικής παρακολούθησης.

11. Ποιός είναι ο ιδανικός για Coax Med;
Το ιδανικό άτομο είναι αυτό που παρουσιάζει ελαφριά έως μέτρια χαλάρωση και είναι οριακά υποψήφιο για face lifting. Μπορεί αποφύγει την επέμβαση για αρκετά χρόνια, αν αρχίσει εγκαίρως θεραπείες με το Coax Med.
Επισης άτομα που έκαναν ήδη lifting, αλλά έχουν σημεία που δεν διορθώθηκαν επαρκώς: μπορούν να τα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο με το Coax Med.
Το Coax Med γίνεται μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες εφαρμογές:
Για παράδειγμα, πχ. σε περιπτώσεις φωτογήρανσης, αρχίζει κανείς κάνοντας σύσφιξη με το Coax Med και συνεχίζει με φωτοανάπλαση ή θεραπείες λεύκανσης δέρματος, για λαμπερό και ομοιόμορφο δέρμα.

Coax Med και ΣΩΜΑ: ΛΙΠΟΛΥΣΗ, ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Το 85% των γυναικών στην Ελλάδα παρουσιάζει κάποιο βαθμό κυτταρίτιδας. Ακόμα και λεπτές ή πολύ νέες γυναίκες παρουσιάζουν κυτταρίτιδα, μόνη της ή με τοπικό λίπος. Κυριότερα σημεία εμφάνισης είναι τα ψωμάκια, οι μηροί και οι γλουτοί.

Χρησιμοποιώντας συνδυαστικά τις εξελιγμένες μονοπολικές Ραδιοσυχνότητες και τους νέους, δραστικότερης συχνότητας υπέρηχους (για βαθύ cavitation) του Coax Med, η όψη του φλοιού πορτοκαλιού, το τοπικό πάχος και το περίγραμμα του σώματος διορθώνονται σε σημαντικό βαθμό.

Ήδη πολλές γυναίκες θεωρούν το Coax Med σαν μια σημαντική αλλά και χωρίς ταλαιπωρία εναλλακτική λύση στην λιποανναρόφηση για την λιπογλυπτική σε μηρούς και γλουτούς, αλλά και σαν σημαντική λύση για σύσφιξη στα μπράτσα και την κοιλιά, ειδικά στις περιοχές που ακόμα και με εντατική γυμναστική δεν μπορούν να δείξουν βελτίωση.

1.Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα;
Η κυτταρίτιδα σχηματίζεται όταν το λίπος εναποτίθεται μη φυσιολογικά αμέσως κάτω απο το χόριο του δέρματος, σε λιποκυψέλλες που παρουσιάζουν κατακράτηση και οίδημα. Καθώς οι λιποκυψέλλες μεγαλώνουν σε μέγεθος ο περιβαλλων συνδετικός ιστός παρουσιάζει σκλήρυνση και εμβύθυνση, επιδεινώνοντας την αγγειακή κυκλοφορία και αυξάνοντας την κατακράτηση των υγρών. Ο λιπώδης ιστός γίνεται λιγότερο ελαστικός και σιγά σιγά οι «άγκυρες» του συνδετικού ιστού αυξάνουν την εικόνα του «φλοιού του πορτοκαλιού».

2.Πως βοηθά το Coax Med στην εξάλλειψη της κυτταρίτιδας;
Το μηχάνημα συνδυάζει χαμηλής συχνότητας λιπολυτικούς υπέρηχους με μονοπολικές ραδιοσυχνότες στην ΙΔΙΑ κεφαλή (Coaxial).

Οι υπέρηχοι διεισδύουν βαθειά στο υπόδερμα, απελευθερώνοντας αέριο σε μορφή μικροφυσσαλίδων και προκαλώντας λύση της μεμβράνης τόσο των λιποκυττάρων όσο και ινών. Τα λιποκύτταρα θερμαίνονται και ρυγνύονται, με αποτέλεσμα λίπος σε υγρή μορφή να προωθείται στο λεμφικό σύστημα για να αποβληθεί φυσιολογικά απο τον οργανισμό. Με την μείωση του αριθμού των λιποκυττάρων και την διάσπαση των διαφραγματίων του συνδετικού ιστού, προκαλείται λείανση και μείωση της κυτταρίτιδας.

Η προσθήκη των ραδιοσυχνοτήτων προκαλεί σημαντική σύσφιξη και ανόρθωση της περιοχής, ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή των γλουτών.

3.Πόση βελτίωση μπορούμε να αναμένουμε;
Όλοι οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε Coax Med παρουσίασαν μείωση της κυτταρίτιδας σε σημαντικό βαθμό (60-75%).

Η περιφέρεια μειώθηκε κατα μέσο όρο στα ψωμάκια κατα μέσο όρο 3,5cm ενώ παρουσιάστηκε σημαντική αίσθηση σύσφιξης στο δέρμα.

4.Πως γίνεται η θεραπεία στο σώμα;
Αρχικά καθαρίζεται το δέρμα καλά.

Στη συνέχεια τοποθετείται μια επαφή στην πλάτη του ασθενούς σαν «γείωση» για να κλείσει το κύκλωμα των RF.

Ειδικό τζέλ (ΖΙΡ) χρησιμοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας, παρέχοντας διείσδυτικότητα για το RF και επαρκή λίπανση για την ευχερή κίνηση της κεφαλής πάνω στο δέρμα.

Ο Ιατρός εκτελεί σάρωση στην περιοχή με ειδικό τρόπο, ανάλογα με το βαθμό της χαλάρωσης, της κυτταρίτιδας και του τοπικού λίπους με αρκετά περάσματα.

Το μόνο που αισθάνεται ο ασθενής είναι την ήπια θερμότητα απο τις ραδιοσυχνότητες και την αίσθηση «μασάζ» των υπέρηχων καθώς διεισδύουν στο υποδόριο λίπος.

Παρά την σημαντική δραστικότητα της θεραπείας, το επίπεδο ενόχλησης παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό.

5.Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;
Αντίθετα με άλλες εφαρμογές RF, μία μόνο θεραπεία με το Coax Med μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Ο ιατρός μπορεί να εκτιμήσει τον αριθμό των συμπληρωματικών θεραπειών για μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων, συνήθως απαιτούνται συνολικά 4-6 συνεδρίες.

Οι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

7.Σε τι διαφέρει το Coax Med απο τις άλλες ιατρικές συσκευές για την κυτταρίτιδα;
Η πλειονότητα των συσκευών παρέχει μασάζ και αναρρόφηση, μερικές φορές σε συνδυασμό με χαμηλής έντασης διπολικό RF ή και φώς, για διέγερση της κυκλοφορίας επιτυγχάνοντας προσωρινά μόνο μικρή μείωση της κυτταρίτιδας.

Εφ’ όσον το Coax Med προκαλεί με τους υπέρηχους και το RF διάσπαση των μεμβρανών και θέρμανση του λίπους των λιποκυττάρων, τα αποτελέσματα είναι αυτά της μόνιμης λιποκαταστροφής και διάσπασης των ινών της δυστροφικής περιοχής και όχι της μερικής διάσπασης του σκληρού ιστού στην περιοχή της κυτταρίτιδας.